niestety nie zobaczycie w argowej galerii zdjęcia Arga z kolegami przez najbliższe pół roku
dzisiejsze badanie wykazało lekką dysplazję prawego stawu biodrowego
bez wpisu w rodowód, więc lekarz nie precyzował czy HD/B czy HD/C, ale skłaniał się do HD/B...
mamy utrzymać obecną wagę, ograniczyć szaleństwa z psami do zera, nie skakać, "spacerować z głową"... za pół roku na kolejne zdjęcie, jeśli się nie pogorszy wracamy do szaleństw z kolegami...
argowe biodra
strasznie mi smutno
Argo śpi... był dzielny u weta.
no właśnie... i boje się co będzie potem, jak teraz będę zabraniała mu spotkań z psami, czy potem nie zrobi się w stosunku do nich agresywny??
Cytat:
a cos przepisał ?
nie... zapytałam czy może jakiś preparat na stawy, zapytał tylko jaką karmę mu dajemy i stwierdził ze tam jest wszystko co jest potrzebne psu... żeby nic więcej nie dawać.
gusia1972, mam taki zamiar. Zresztą chcemy pojawić się na akcji oddawania krwi we Wrocławiu, więc będziemy mieli okazję.
Oceniał nas lekarz ortopeda, doktor Orzeł.
Z tego co nam pokazał i wytłumaczył prawe biodro jest luźniejsze i od razu to widać na zdjęciu, że prawa główka kości ma więcej miejsca w biodrze. Do tego na dużym powiększeniu jakieś odstępstwa od normy było widać w torebce stawowej... (tego niestety nie umiem sprecyzować dokładnie o co chodziło i jak to lekarz dokładnie powiedział)
Ale do pana Siembiedy też napiszę...
lekka dysplazja prawego stawu biodrowego, wet powiedział że stawy oceniłby na HD/B lub C, ale ze skłonnością do HD/B...
To jest bardzo przykre jednak stawy HD-B to nie dysplazja Zuma ma taki wynik i o dysplazji nie ma mowy wiec moze zasięgnił opini u uprawnionego do tego lekarza !
agamm,Chopper nie był oszczędzany za bardzo(bo nierealne były spacery na smyczy tylko) i mimo zabaw z psiakami,biegania stawy po pół rocznym leczeniu sie nie pogorszyły.Mam nadzieje,ze uda Ci się go tak upilnować,bo my nie daliśmy rady,chyba musiałby być przywiązany na smyczy non stop
Aga to przykro mi strasznie, Walle już nie kontaktuje sie z kolegami na dłużej od naszego nieudanego spotkania.
Widze że jest niewybiegany i przez to niszczy w domu, a było juz tak fajnie.
My dajemy mu canivition forte plus i jutro na zastrzyk wapnia.
Jest lepiej ale bez szaleństw.
Tylko że Walle ma problem przedniej łapy.
agamm, przykro mi . Z tego co piszesz to diagnoza jeszcze nie pewna .
Najważniejsze jednak by Argo był szczęśliwy.
Wierzę, że będzie mógł biegać i nie będzie to dla niego uciążliwe.
Trzymajcie się .
Diagnoza jest pewna. Prawy staw jest luźniejszy.
Lekarz nie wypowiedział się czy B czy C, dlatego że nie chcieliśmy wpisu w rodowodzie, chcieliśmy tylko wiedzieć co i jak z naszym Argiem. Z tego co zrozumiałam, stwierdził że pewnie większość lekarzy dałaby Argowi HD/B i on też ku tej diagnozie się skłania.
Zmiana w stawie jest na tyle mała, że jeśli nie będzie się pogarszać Argo będzie mógł bawić się z psami itd, ale lepiej przez te 6 m-cy dać sobie na wstrzymanie, bo nie wiadomo czy się nie pogorszy.
Dziękuję raz jeszcze za wsparcie!
Moja bida śpi...
Dziękujemy raz jeszcze za zainteresowanie i podnoszenie mnie na duchu
Jakoś oswajam się z tą myślą i mam nadzieję że
blunetka napisał/a:
że będzie mógł biegać i nie będzie to dla niego uciążliwe.
Żółtaczka napisał/a:
znaleźliście doktora S.?
niestety nie z tego co się dowiedziałam w niedziele pan doktor nie przyjmuje... dodatkowo czas nas gonił i po naszym spotkaniu musieliśmy wracać do Krakowa...
ale wysyłam w tym tygodniu zdjęcia do Wrocławia i liczę na kontakt z panem Siemibiedą. Jeśli stwierdzi że rtg trzeba powtórzyć pewnie zawitamy do Wrocka niebawem.
Żółtaczka napisał/a:
i czekamy na fotki czarnego bohatera z dzisiaj!
no to zapraszam fotorelacja z I akcji PSIA KREW we Wrocławiu!
w sobotę popołudniu wylądowaliśmy we Wrocku... postanowiliśmy zobaczyć kolorową fontannę... niestety nie pozwolili mi dać nura i troszkę się popluskać
potem zmęczeni zasnęliśmy w pierwszym lepszym miejscu
czy to Supermen? Spidermen? a może Batman? NIE! To SUPERbohater ARGO
już po oddaniu krwi zapoznanie z Badylem
cześć malutki kolego... kiedyś będziesz taki duży i dzielny jak ja
merdające ogonki
idziemy poszaleć??
ja nie wiem czy tak po uniwersytecie wypada...
Badyl z małym badylkiem i przyglądający się Argo
haloo!! Badyl chce zjeść moją karmę HELP
a potem przyszła cudna Rosia
i Rosia z Badylem