Mój labrador: Furio Pomogła: 1 raz Posty: 265 Skąd: Nysa
Wysłany: 2010-06-14, 19:13 wystawy - co i jak
mam mały problem odnośnie znalezienia wystawy gdzie mogę wystawić naszego Furia
czytam i czytam i chyba nic z tego nie kapuję
jak się w tym wszystkim połapać - skąd mam wiedzieć jakie rasy mogą pojechać na daną wystawę ? wszedzie tylko widzę miasto i opłaty a dla takiego laika jak ja nic nie ma
jakieś wskazówki ?
joaani, jeśli nie jest wyróżniona żadna rasa (przykładowo krajowa terierów szkockich i west highland white terierów), to znaczy, że wystawa jest dla psów wszystkich ras zatwierdzonych przez ZKwP.
Wysłany: 2010-06-14, 19:23
a czy są wtedy wsztystkie klasy ? chodzi mi o klasę "baby" chyba na takę mogę wystawić Furia
i proszę jeszcze o informację jak są oceniane szczeniaki czy są im stawiane takie same wymagania jak starszym psom ?
[ Dodano: 2010-06-14, 20:24 ]
8.08 Legnica krajowa czyli taka była by dobra
Klasa baby jest klasą dodatkową i jest na wystawach klubowych (8.08 Legnica to wystawa krajowa). Szczeniaki oczywiście są traktowane łagodniej niż dorosłe psy, w klasie szczeniąt wszystkie "wybryki", skakanie jest dopuszczalne i raczej nie obniża oceny i nie jest wiązane z dyskwalifikacją
Mój labrador: Midas i Helios Pomogła: 5 razy Wiek: 48 Posty: 1083 Skąd: Oborniki
Wysłany: 2010-06-15, 06:44
joaani, mozesz jechac z labradorkiem na kazda wystawe krajowa albo miedzynarodowa jesli nie jest okreslone, ze dotyczy konkretnej rasy. Jak najbardziej moze to byc Legnica. Klasa Baby jest zawsze jesli tylko jest chetny jakis baby..moze byc np tylko jeden, ale wtedy klasa bedzie
Tylko musisz pamietac zeby zgłosic psa na wystawe w terminie okreslonym przez dany oddział i wpłacic kase na ich konto w terminie.
Małym psiakom duzo wiecj wolno
Wysłany: 2010-06-15, 15:43
dzięki za informację
zastanawiamy się nad tą Legnicą ,nie mamy daleko a ponoć dla Furia lepiej jak zaliczy jakąś wystawę jak najszybciej. do sierpnia mamy jeszcze trochę czasu tak więc może zdążymy się przygotować
Cześć jestem nowy i mam kilka pytań, więc odświeżę troch temat
Chciałbym wybrać się na wystawę z moją Zoyą do Gdyni która odbędzie się
30-06-2017 ale niestety nie mam jeszcze rodowodu ponoć mam dostać na dniach.
Czy można wystawić psa który jeszcze nie ma rodowodu ? , czy może jakiś odpis czy coś w tym rodzaju wystarczy jeśli istnieje coś takiego ?
Wyczytałem że można zarejestrować sie w dzień wystawy więc czekam jak na szpilkach Kolejna wystawa to Chojnice krajowa 14-07-2017 ale to już trochę daleko nie wiem czy chcę męczyć szczeniaka taka drogą.
Ktoś wcześniej napisał że szczeniaka można wystawiać na każdej wystawie krajowej nawet jak nie jest wyszczególniona rasa ani grupa jak w Chojnicach ??