Wysłany: 2014-10-21, 20:59 Czy zapalać mu światło?
Coraz wcześniej robi się ciemno, dziś zaczęłam się zastanawiać, czy zostawiać włączone światło w "pokoju psa", aby miał jasno jak zapadnie zmrok? Czy to go będzie niepotrzebnie rozbudzało? Jak sądzicie.
Mój labrador: Ozzy & Panda Pomogła: 4 razy Posty: 910 Skąd: mazowsze
Wysłany: 2014-10-21, 22:01
Wisienka, a czy zauważyłaś jakiekolwiek dziwne zachowanie psiaka w ciemnościach? Robi się bojaźliwy? Pytam, bo chowam w tej chwili już drugiego psa, oba od maleńkości i nawet mi do głowy nie przyszło, żeby psom światło palić Jeśli pies nie ma żadnych "złych" przeżyć, które kojarzyłyby mu się z mrokiem, to nie widzę absolutnie takiej potrzeby
Nic złego, czy też podejrzanego nie dzieje się z Gustawem po ciemku, w nocy. Do zadania pytania zainspirowało mnie to, że jak wróciłam dziś do domu, to mały siedział po ciemku, ale nic się nie działo.
Mój labrador: Chopper,ur.03.07.2007-24.05.2016;Hearty Biscuit John Cage,ur.2016 Pomogła: 53 razy Wiek: 44 Posty: 17236 Skąd: Pruszków
Wysłany: 2014-10-21, 22:27
Ja swojemu staremu psu juz zostawiam zawsze lampke zapaloną na noc jak ide do pracy na 12 godzin,a on musi zostać sam.
Jak był malutki dodatkowo miał właczone radio
Mój labrador: Mika Pomogła: 11 razy Wiek: 39 Posty: 4489 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2014-10-21, 22:37
Moja to nawet podczas burzy woli iść do ciemnego pokoju więc myślę że skoro nie ma jakiś przeciwwskazań to nie trzeba zostawiać włączonego światła
wydaje mi się że jeśli pies nie ma obaw co do ciemności to włączone światło również jest dla niego obojętne
Wisienka, nawet nie pytaj
I to nie raz ale nie wiem czy bym wytrzymała w pracy patrząc na mojego potworka, który potrafi wiele
_________________ "Jest twoim przyjacielem, partnerem, obrońcą - twoim Psem. Jesteś jego życiem, miłością, przewodnikiem. Będzie twój - wierny i oddany do ostatniego uderzenia serca. Winien mu jesteś zasłużyć na to oddanie."
Pytanie nieaktualne - ostatnio jak wróciliśmy do domu zauważyliśmy, że sam sobie zapalił. Pomijając podrapaną ścianę, można się cieszyć z jego zaradności